In 3D producten configureren: Van der Moolen neemt afscheid van fysieke mock-ups

van der moolen | 3D product configurator

‘Als je dit product combineert met die andere verpakking, hoe komt dat er dan uit te zien?’ Voor Van der Moolen is dit een vraag die vaak voorbijkomt. Voorheen kwam het antwoord van Van der Moolen in de vorm van een mock-up: een fysiek model, dat opgestuurd werd naar de klant en op aanwijzingen aangepast werd. Net zo lang tot de klant tevreden was. Ze vroegen zich terecht af of dit efficiënter kon.

Over Van der Moolen

In 1966 is Van der Moolen Foodgroup ontstaan, hoewel het toen nog anders heette. Piet van der Moolen hielp in het Chinees restaurant van zijn ouders en was niet tevreden over de kwaliteit van de geleverde noedels. Hij wilde ze zelf maken.
Nu, jaren verder, is Van der Moolen Foodgroup nog steeds een mooi (én groot) familiebedrijf, gespecialiseerd in noedels en pasta. De ambachtelijke producten worden met name geleverd aan horeca, groothandels en professionele keukens.

De oplossing

Van der Moolen loopt voorop als het gaat om de digitale transitie. Ze wil efficiënt werken en staat open voor vernieuwing. Een oplossing als de 3D product configurator past dus zeker in haar straatje. Met deze oplossing kan het bedrijf via een beeldscherm elk gewenst product in elke gewenste verpakking plaatsen. 

Om de 3D product configurator op maat in te richten voor Van der Moolen, scanden we eerst hun producten. Alle noedels, pasta’s en rijstsoorten kwamen onder onze scanner te liggen, om doorontwikkeld te worden als 3D model.  Daarna was het de beurt aan de verpakkingen. Alle werktekeningen van verpakkingen die het bedrijf geleverd krijgt van toeleveranciers, zetten we om naar een digitaal bestand in 3D.

Platform met 3D configurator

Vervolgens konden we de configurator inrichten en Van der Moolen toegang geven tot hun eigen platform. Wil een klant van Van der Moolen een andere verpakking? Met een paar klikken kan een verkoper tonen hoe het product er dan uit komt te zien. Een andere tekst op een etiket? Ook dat is direct aan te passen. De 3D-afbeeldingen zijn levensecht en van alle kanten te bekijken. Een fysieke mock-up is ineens compleet overbodig.

Category Management

Ontdek onze toepassingen

3D catalogus producten

Catalogus

Dé manier om op een unieke en interactieve manier je assortiment te bespreken met je klanten.

Product portfolio

Configurator

Combineer product en verpakking real time direct aan tafel bij de klant en verkort de ontwikkelingstijd.

Insights Monitor

Onderzoek en monitor met MetaChef Insights hoe klanten of consumenten jouw producten online bekijken en gebruiken.

Content Creator

Automatiseer je visuele content! Haal meer uit je 3D beelden met het maken van je eigen sfeerbeelden, video’s en packshots.

Category Management

Augmented Reality

Inspireer & overtuig je klant van jouw visie op de categorie. En zet met behulp van AR je producten real time in het schap.

3D hologram

Product Presentatie

Overtuig jouw klant of consument van de kwaliteit van je product en trek maximale aandacht met levensechte productpresentaties.