SVH integreert duizenden 3D-afbeeldingen in hun lesmateriaal

svh | 3D product catalogus

Pakweg 30.000 studenten maken gebruik van het lesmateriaal dat SVH uitgeeft. Nu digitaal onderwijs sterk is toegenomen en niet meer weg te denken is, is het belangrijk om lesmateriaal hierop aan te passen. Ingescande boeken en platte afbeeldingen zijn niet meer van deze tijd. Hoe kunnen leerlingen en studenten het vak zo effectief en interactief mogelijk leren op een digitale manier? SVH vroeg het MetaChef.

Over SVH

Het doel van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) is het vergroten van de vakbekwaamheid in de horeca. Om dit doel waar te maken, ontwikkelt SVH leermiddelen en lesmethodes voor (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers.

De oplossing

MetaChef heeft uitgebreide 3D collectie van alle mogelijke voedingsproducten. Voor SVH is toegang tot deze collectie het antwoord op hun vraag. Digitaal onderwijs heeft een vlucht genomen en lesmateriaal moet meegaan met deze ontwikkeling. En dus zijn de 3D modellen uit onze uitgebreide database geïntegreerd in het onderwijsmateriaal van SVH.

Vmbo- en mbo-scholen die gebruikmaken van het online leerplatform van SVH, kunnen nu al onze 3D modellen in de categorieën vlees- en visproducten, groente, fruit, brood en kaas bekijken. De digital twins zijn levensecht en geven waardevolle informatie over een product en hoe een product in elkaar zit of bereid kan worden. Het is een leuke en realistische manier van leren, die ervoor zorgt dat kennis beter blijft hangen. Tegelijkertijd kunnen docenten de 3D modellen gebruiken tijdens hun lessen om de theorie toe te lichten.

De tafel dekken met AR

SVH wilde ook gebruik maken van augmented reality (AR) en virtual reality (VR). Met AR wordt een digitaal object toegevoegd aan je omgeving; het lijkt alsof dit object er dan echt is. Met VR ben je in een heel andere, digitale omgeving. Deze toepassingen maken leren nóg realistischer en interactiever. En natuurlijk ook leuker. Studenten kunnen bijvoorbeeld met AR leren hoe ze couverts (bestek) moeten indekken of oefenen met glasherkenning (welke wijn hoort in welk glas?). En ze doen dat heel eenvoudig en laagdrempelig op hun telefoon.