Selo’s grootste machines dichtbij dankzij interactieve
3D-afbeeldingen

SELO | AR- en VR-training

Selo produceert (veelal) omvangrijke installaties voor het verwerken van voedsel en petfood. Juist omdat dergelijke installaties zo groot zijn, is het presenteren ervan lastig (bijvoorbeeld op een beurs of tijdens een salesgesprek). Selo zocht contact met MetaChef om een oplossing voor deze uitdaging te vinden.

Over Selo

Het bedrijf Selo uit Hengelo bouwt geavanceerde foodprocessingmachines. Het bedrijf bestaat sinds 1944 en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een innovatieve wereldspeler in de voedingsmiddelenindustrie.

“Dankzij de 3D-technologie kunnen we op een andere manier met onze klanten communiceren, en onze presentatie is nóg krachtiger en bijna tastbaar. Dit helpt ook zeker bij het communiceren op afstand, wat de norm lijkt te worden.”

– Willibrord Woertman, managing director bij Selo

De oplossing

We zijn gestart met het modelleren van een productielijn voor mayonaise. Dit bleek meteen een succes te zijn, dus andere processingmachines volgenden. Voor de salesafdeling van Selo is het dankzij deze 3D-modellen een stuk eenvoudiger om de machines, of zelfs een specifiek onderdeel ervan, te laten zien aan een (potentiële) klant. De 3D-presentaties op bijvoorbeeld een tablet helpen Selo om het verhaal beter uit te leggen.

En niet alleen de verkopers zijn er blij mee; de 3D-machines zijn ook te zien op de website van Selo. Alle bezoekers van de website kunnen de machines nu van alle kanten bekijken en krijgen informatie over een onderdeel van het proces of over de machine zodra ze op een cijfer klikken.

Trainen op afstand
Selo ervaarde hoe waardevol 3D was, en past het inmiddels nu ook in AR- en VR toe voor het opleiden en trainen van medewerkers van hun klanten. Hoe moet een machine geïnstalleerd worden, hoe werkt het proces.. nog voordat de installatie in gebruik is! Efficient én kosten besparend. Waar voorheen klanten uit de hele wereld naar Selo toe kwamen, kunnen ze nu ter plekke uitleg krijgen over een installatie met een VR-bril.

 

“De interactieve 3D presentaties ondersteunen ons verhaal. Klanten begrijpen direct wat wij doen en wat we hen kunnen bieden. De verkoop gaat hiermee sneller en efficiënter.

– Willibrord Woertman, managing director bij Selo

Ontdek onze toepassingen

3D catalogus producten

3D product catalogus

Dé manier om op een unieke en interactieve manier je assortiment te bespreken met je klanten.

3D product configurator

Combineer product en verpakking real time direct aan tafel bij de klant en verkort de ontwikkelingstijd.

Category Management

3D category planner

Inspireer & overtuig je klant van jouw visie op de categorie. En zet met behulp van AR je producten real time in het schap.

3D hologram

3D product presentatie

Overtuig jouw klant of consument van de kwaliteit van je product en trek maximale aandacht met levensechte productpresentaties.

AR / VR training

Train nieuwe medewerkers, leid studenten op of geef bijscholing aan je bestaande medewerkers met AR & VR. Aantrekkelijk, effectief & inspiratief.

MetaChef Insights

Onderzoek en monitor met MetaChef Insights hoe klanten of consumenten jouw producten online bekijken en gebruiken.