Popdots en machines levensecht dankzij 3D

EUROPASTRY | 3D PRODUCT CONfigurator

Europastry vond de oneindige vraag naar fysieke mock-ups voor klanten niet meer van deze tijd. Was er een mogelijkheid om product en verpakking te kunnen laten zien bij klanten, op een efficiëntere, minder tijdrovende, manier?

Over Europastry

De Europese onderneming Europastry noemt zichzelf een ‘bakker 2.0’. Ze houdt van de traditie van het broodbakken, maar heeft de wens om het broodbakken te transformeren. Dat maakt het van oorsprong Spaanse bedrijf het meest innovatieve in de sector. In 2015 is een productielocatie gestart in het Twentse Oldenzaal.

“Dankzij het MetaChef platform kunnen we klanten nu specifieke inzichten geven en daarnaast ook training & opleiding binnen de organisatie efficiënter inrichten. MetaChef biedt het totaalplaatje.”

Sander Verhoef, senior projectmanager Europastry

De oplossing

Met de 3D product configurator kan Europastry direct via een device de nieuwste combinatie van product en verpakking, real time en levensecht laten zien. Dit maakt het veel eenvoudiger én efficiënter om samen met klanten de nieuwste oplossingen en combinaties te bekijken. Liever rode PopDots in plaats van paarse? En liever vier stuks in plaats van acht? In een paar klikken is de 3D afbeelding van het product & verpakking beschikbaar.

Om dit mogelijk te maken, hebben we alle producten van Europastry gescand in onze Digital Food Factory. Europastry heeft dankzij de 3D product configurator minder kosten, én de mogelijkheid om niet-bestaande producten te laten zien aan klanten. Zo investeerde ze in een nieuwe verpakkingslijn, en kon ze het al voorverkopen vóórdat de lijn er daadwerkelijk stond. Met een korte time to market!

Deze verpakkingslijn hebben we tevens gebruikt voor de VR trainingstoepassing van Europastry, waardoor operators in een virtuele omgeving kunnen leren hoe ze een machine moeten besturen of zelfs kunnen onderhouden en repareren (oor de technische dienst).

“Dit is nog maar het begin: we kijken nu naar wat we nog meer kunnen doen met onze 3D-modellen. Denk aan het beheersen van de productlijnen, automatisering en controlewerk. Ik geloof dat 3D in de toekomst onmisbaar is.”

–  Sander Verhoef, senior projectmanager Europastry

Ontdek onze toepassingen

3D catalogus producten

Catalogus

Dé manier om op een unieke en interactieve manier je assortiment te bespreken met je klanten.

Product portfolio

Configurator

Combineer product en verpakking real time direct aan tafel bij de klant en verkort de ontwikkelingstijd.

Insights Monitor

Onderzoek en monitor met MetaChef Insights hoe klanten of consumenten jouw producten online bekijken en gebruiken.

Content Creator

Automatiseer je visuele content! Haal meer uit je 3D beelden met het maken van je eigen sfeerbeelden, video’s en packshots.

Category Management

Augmented Reality

Inspireer & overtuig je klant van jouw visie op de categorie. En zet met behulp van AR je producten real time in het schap.

3D hologram

Product Presentatie

Overtuig jouw klant of consument van de kwaliteit van je product en trek maximale aandacht met levensechte productpresentaties.